Arbeidsvoorwaarden personeel

Voordelen voor de werknemer en ook de werkgever

De privatisering van ons sociale stelsel is er vooral de oorzaak van dat het begrip Employee Benefits (EB) momenteel zoveel aandacht krijgt. Letterlijk vertaald betekent EB “voordelen voor de werknemers verkregen door een dienstverband”, oftewel alle arbeidsvoorwaarden die een werkgever kan aanbieden aan de werknemers. De door de overheid genomen maatregelen hebben onder meer tot gevolg dat de financiële gevolgen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid grotendeels op de werkgever worden afgewenteld. Daarnaast krijgen werkgevers te maken met werknemers die verwachten dat de personeelsvoorzieningen (de benefits) worden afgestemd op zijn of haar persoonlijke situatie. De werkgever voelt zich vanzelfsprekend verantwoordelijk voor zijn werknemers. Daarom moeten de totale arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn, terwijl de kosten beheersbaar blijven.
Een goed (modern) pakket arbeidsvoorwaarden – zowel financieel als niet financieel – is tegenwoordig onmisbaar voor de ondernemer. Dit draagt onder andere bij aan de continuïteit van het bedrijf en zekerheid van tevreden en gemotiveerd (nieuw) personeel. Daarnaast heeft een grote aantrekkingskracht op te werven personeel en levert het een aanzienlijk concurrentievoordeel op. Een goede samenstelling van het arbeidsvoorwaardenpakket is belangrijk zeker in een tijd waarin de krapte op de arbeidsmarkt steeds maar toeneemt. Gezond Ondernemen ondersteunt de werkgever – via door haar gecertificeerde organisaties – bij het vinden van het arbeidsvoorwaardenpakket dat juist bij het bedrijf en haar werknemers past.

Eén aanspreekpunt, kosten- en tijdbesparend, flexibel, onafhankelijke specialistische kennis, een goede prijs-kwaliteit verhouding zijn enkele van de zaken die u van ons kunt verwachten. Daarnaast achten wij de wijze van communicatie richting de werknemers van eminent belang. Enkele voorbeelden:

  • Pensioen
  • Regelingen op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • Verzekeringen
  • Hypotheekarrangementen

Zoekt u een modern arbeidsvoorwaardenpakket op maat gesneden voor uw bedrijf en haar personeel, waarin flexibiliteit, individualiteit en serviceverlening belangrijk zijn, dan bent u bij Gezond Ondernemen aan het goede adres. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van organisaties waardoor we juist die kwalitatieve oplossing kiezen die bij het bedrijf past. Onafhankelijk van welke instantie dan ook.